Trämaterial

Allt du behöver inom trävirke, trall, lister och trämaterial.

Exempel på olika trämaterial du kan köpa hos Värö Trä

​​​​​​​Vilket virke och trämaterial behöver ditt byggprojekt?

Behöver du virke till bärande konstruktioner eller är det dags att lägga en ny trall till sommaren? Med rätt virke kan du som snickare leverera ett komplett uppdrag som har både hållfasthet och utseende, och som privatperson ser du till att din renovering eller byggprojekt precis så bra som du vill ha det. Hos Värö Trä finns mellan 200 och 300 olika virkesprodukter. Det finns alltså allt som du kan behöva och i en mängd olika längder. I butiken i Väröbacka kan du direkt få ut ditt material oavsett vilka längder du behöver. I Onsala finns inte allt i lager, men vi ser till att din beställning kommer på plats och är redo för avhämtning oftast påföljande dag.

Stort utbud som bygger på bra hållfasthet och utseende

Ett stort utbud är grunden för att kunna vara en pålitlig leverantör till hantverkare och och ge dig som privatperson möjlighet att hitta rätt material oavsett byggprojekt. Men vi vill också att det du vill bygga ska hålla över tid, och hjälpa till på vägen mot ett riktitgt bra slutresultat. Vi satsar på trämaterial och virke med kvalitet, så att du kan hitta trä och virke som inte har slagit sig, är vridet eller på andra sätt inte uppfyller de krav vi har satt som vår miniminivå. Med starkare virkesmaterial blir hållfastheten också bättre. Hos oss finns de flesta hållfasthetsklasserna för trävirke och virkesmaterial och framför allt har vi ett stort utbud inom trämaterial och virke för bärande konstruktioner. Ett exempel är C24 (eller tidigare K24) som passar perfekt till bärande konstruktioner som golvbjälklag och takstolar.

Trä från Norrland ger dig hållfasthet och kvalitet

För att undvika och minska risken för fuktangrepp på trä vill du inte ha ett alltför poröst trä. Genom att välja gran och tall som har växt i norra Sverige får du träd som har högre täthetsgrad eftersom det har fått växa långsammare och inte stressats. Det gör att kvaliteten på virket blir mycket bättre. Det är en investering som gör att ditt byggprojekt håller längre.

Vill du ha hjälp med idéer och goda råd?

Välkommen in i butiken så kan du få hjälp med att diskutera ritningar, material och vilket trävirke som blir bäst. Självklart ser vi till att du får rätt mängd skruv eller spik – men du kan också själv göra en uppskattning ​​​​​​​inför ditt besök. Vi ses i butiken!

Kontaktuppgifter


Butiken i Onsala:

Butiken i Väröbacka