Takpannor

Takpapp, takisolering, takplåt och takpannor för tak med hållfasthet och kvalitet. 

Några exempel på takpannor ur vårt sortiment

S:T Eriks

2-kupig betongpanna 
Ytbehandling: Blank och Matt
Färg: Svart och Tegelröd

Monier

2-kupig och 1-kupig tegelpanna

Højslev

2-kupig och 1-kupig tegelpanna
(801 & 804)

Benders

Benders carisma platt för modern arkitektur.

Tillbehör till takpannor

Taksteg Betong

För 25mm läkt och max 45° taklutning
Färger: Svart, Tegelröd, Grå

Taksteg Lertegel

För 25mm läkt finns i 1-kupig och
2-kupig lertegel.

Taksteg Universal

Justerbart för 1 eller 2-tums bärläkt
Färger: Svart och Tegelröd.

Glidskydd

Fast glidskydd för väggstege vid takfot.
Färger: Svart, Tegelröd, Grå.

Nock & Valm

Färger: Svart och Tegelröd

Fågelband

Färger: Svart och Tegelröd.
Sen går det alltid att beställa andra typer av pannor, pann tillbehör eller taksäkerhet från deras sortiment. Klicka in på vilken av leverantörerna du vill ha och välj sedan ut vilken typ av panna du vill ha på ditt tak!

Tak och takpannor hos Värö Trä

Ett hustak i god kondition som tåler väder, vind och vinterns snöbelastning är en husets viktigaste försäkring mot fuktskador och dyra reparationer. Hos oss på Värö Trä finns ett brett sortiment för både underhållsarbete, takomläggning och reparationer av befintligt tak. Vi har också ett brett utbud vad gäller takpapp, isolering, plast, takplåt och takpannor. Hittar du inte det material du behöver, kan vi snabbt ta hem det till dig – både om du är professionell takläggare eller privatperson. Hos oss finns också material för att kunna få till en säker takavvattning med exempelvis stuprör och hängrännor samt taktillbehör.

Är det dags att lägga nytt tak?

Kom förbi våra butiker i Onsala eller Väröbacka så kan du få goda råd, både gällande renovering och underhåll av tak och takomläggning. Du kan också få hjälp att stämma av vad du bör tänka på innan du kontrakterar eller bestämmer dig för en takläggare. Vi levererar sedan länge till en rad rutinerade takläggare, vilket också har gjort att vi lärt oss ett och annat som vi gärna delar med dig som behöver renovera tak.

Goda råd när du väljer takpannor

Tänk igenom ditt val noga, en takpanna och ett nytt tak ska hålla minst 20 år. Det är viktigt att den panna du väljer passar huset och att du gillar både färg och design. Det finns en rad olika material, som till exempel betong, tegel, fibercement eller plåttakpannor. Du kan också välja mellan platta och kupiga pannor, där den senare kan vara lite svårare att lägga för dig som inte har så stor erfarenhet av takläggning. Den takpanna som du väljer ska inte heller med sin tyngd påverka husets konstruktion negativt, så se till att kontrollera vilka begränsningar som eventuellt finns. Väljer du ofalsade takpannor bör du vara observant så att du har rätt lutning på taket. Vid mindre lutning än 22 grader finns det en högre risk för att vatten tränger in mellan pannor och även når undertaket.

Goda råd för skötsel av tak:

Regelbundet se över ditt tak för att upptäcka eventuella läckor eller skador på taket.
Rensa hängrännor med jämna mellanrum och se till att takavvattningen fungerar.
Ha gärna en extra budget förutom din budget för takrenovering. Det är inte ovanligt att fuktskador upptäcks när det är dags att byta tak.
Var noga med val av takläggare så att alla säkerhetsföreskrifter följs, och att luftspalter och eventuell isolering, tillsammans men själva taket, läggs på ett korrekt sätt.

Vill du ha hjälp med idéer och goda råd?

Välkommen in i butiken så kan du få hjälp med att diskutera ritningar och vilka takmaterial som blir bäst för din takrenovering. Vi ses i butiken – eller så kontaktar du oss genom ett meddelande eller enkelt telefonsamtal.

Kontaktuppgifter


Butiken i Onsala:

Butiken i Väröbacka