Takavvattning

Hängrännor, stuprör och allt som behövs för att skydda tak och fastighet mot vatten och fukt.

Takavvattning som håller fukt och väta borta

Att leda bort regnvattnet och smältvatten från taket och se till att det inte påverkar husets fasad och husets grund är en investering som minskar risken för fuktskador. Hos oss finns en rad olika hängrännor och delar till hängrännor, stuprör och andra tillbehör, både för dig som är professionell takläggare och du som är privatperson. När du väljer system som privatperson, tänk långsiktigt och att utrustningen ska tåla väder och vind under många år. Det gäller också att välja ett system som passar husets arkitektur och utseende samt smälter in i fasadens och husets övriga färgkombinationer.

​​​​​​​Hängrännor, stuprör, rännkrokar och tillbehör som tar hand om ditt hus

En utmaning när det handlar om takavvattning är att dimensionera rätt. Både så att storlekar passar husets fasad väl och att du får kapacitet på din anläggning så att allt vatten verkligen kan transporteras bort från huset utan problem. En god idé är också att skapa system för att ta hand om det uppsamlade vattnet så det kan användas till blommor och trädgårdsland. Det kan också finnas önskemål hos din kommun om att ditt regnvatten inte ska kopplas på dagvatten för att minska risk för översvämningar. Information om detta hittar du på din kommuns hemsida. Här finns också andra förhållningsregler och restriktioner som kan påverka din anläggning för takavvattning. Om du är på gång att byta din anläggning för takavvattning kan det också vara lämpligt att se över husets dränering, så att den fortfarande är i gott skick.

Vill du ha hjälp med idéer och goda råd?

Oavsett om du är professionell hantverkare eller privatperson är du välkommen till någon av våra butiker för att få hjälp med att diskutera ritningar, material och vilken utrustning som behövs för effektivast takavvattning. Vi ses i butiken – eller skicka ett meddelande till oss direkt.


Vi säljer även Plannjas takplåt, se några exempel nedan

Kontaktuppgifter


Butiken i Onsala:

Butiken i Väröbacka