Tryckimpregnerat

När du vill ha trä och trämaterial som kan stå emot lite extra, lite mer och lite längre.

Här är några exempel på tryckimpregnerat virke

Byggtimmer

​​​​​​​120x140x2400

Spjäla

28x45 NTR-AB
Längder: 3,6 - 4,2 - 4,8

Överliggare

34x120  NTR-AB
​​​​​​​34x145  NTR-AB

​​​​​​​Tryckimpregnerat trä för hem och trädgård

Med tryckimpregnerat trä får du ett virke som är förberett för att kunna stå emot regn, snö och påverkan av väder. Det har både fördelar och nackdelar, men kan vara väl värt att använda till projekt som trädgård, altan eller till pooldäck. Sköter du ditt impregnerade trä rätt, kan det hålla upp till 20 och 25 år. Träet är behandlat med en impregneringsvätska och tänk därför på att välja annat träslag till exempelvis högbäddar.

​​​​​​​Vill du ha tryckimpregnerat trä på en lekstuga eller lekplats ska det alltid målas, så att impregneringsvätskan inte kommer i kontakt med barn. Hos oss hittar du bara svenskproducerat impregnerat trä, vilket gör att du får ett material som bara innehåller godkända ämnen. Räkna också med att du måste underhålla trä som är tryckimpregnerat. Kanske inte så ofta som vanligt trä, men framför allt för att solsken sliter på den vattenavstötande ytan och innebär att nytt skydd måste fyllas på.

Vill du ha hjälp med idéer och goda råd?

Välkommen in i butiken så kan du få hjälp med att diskutera ritningar, material och vilket material som blir bäst. Kanske är det träimpregnerat som blir bäst, eller kanske det blir bättre med träslag som robinia, teak eller azobé. Behöver du olja för att behandla din befintliga altan, taket eller trägrind så hittar du också det hos oss. Självklart ser vi till att du får rätt mängd skruv eller spik – men du kan också själv göra en uppskattning inför ditt besök. Vi ses i butiken!

Kontaktuppgifter


Butiken i Onsala:

Butiken i Väröbacka