Papp & plast

Grålumppapp, underlagspapp och ytpapp. Välj tätskikts- och underlagsprodukt som håller i längden.

Papp och plast för alla tänkbara skikt

Grålumppapp, underlagspapp, ytpapp, byggfolie, tätplast, ångbroms eller säkerhetsväv – hos Värö Trä finns ett sortiment som ger dig de papp- eller plastprodukter som du behöver för dina byggprojekt. När det handlar om tätskikt och underlag är ett gott råd att satsa på kvalitet. Det ger inte bara ett mer robust resultat och en lösning som håller längre. Det kommer också hjälpa till att underlätta arbetet och gör jobbet roligare.

Matakis tätskikt hittar du hos Värö Trä

Att kunna erbjuda kvalitetsprodukter till hantverkare och hemmafixare är viktigt för oss och det är därför du hitta Matakis produkter för tätskikt och underlagstäckning hos Värö Trä. Med svensktillverkade produkter, som är anpassade efter svenska väder- och klimatförhållanden, får du ett bättre resultat. Här finns produkter för både underlagstäckning, yttertak och vägg. Du hittar både svetsbara tätskikt och svetsbara underlag i sortimentet, och är det något som inte finns inne i butik, kan vi med kort varsel se till att ta hem det till dig.

Förvara tätskiktsprodukter rätt

Oavsett ditt projekt, tänk på hur papp- och plastunderlag förvaras innan du använder det, så att du inte får in fukt eller på annat sätt påverkar och försämrar produkternas egenskaper. Var speciellt noga med att förvara underlagspapp stående och skyddat från fukt och solljus. Rullarna kan annars klibba ihop och fungera sämre. Underlags-papp som är lagt på taket ska inte ligga utan pannor mer än tre månader eftersom det inte tål sol. Det finns produkter som tack vare UV-filter klarar att ligga exponerade längre, men det bästa är att få takpannor eller yttertak lagt så snart det går. Är du intresserad av tak- och underlagspapp med möjlighet till lång exponering, finns det också i vårt sortiment.

Vill du ha hjälp med idéer och goda råd?

Oavsett om du är professionell hantverkare eller privatperson är du välkommen till någon av våra butiker för att få hjälp med att diskutera ritningar och vilket underlagsmaterial du behöver. Vi ses i butiken, ring oss – eller skicka ett meddelande!
 

Vindskyddspapp

​​​​​​​20x1,25m

Vindy

1,35x25m
2,75x12,5m
​​​​​​​2,75x25m

Syllpapp

12cmx15m
20cmx15m
​​​​​​​25cmx15m

Ångbroms

Isover vario xtra
1,5x40m

Här är några exempel på tätskikts- och underlagsprodukter

Underlagspapp/duk

Mataki YAP 2200kk >14°
15x0,67m 
Mataki YAM 2200kk <3°
15x0,7m
Mataki Haloten 380
1x30m
Mataki Haloten steel
1x12m (För planplåt)
Haloten 280 Underlagsduk
1x25m >6°

Ytpapp

Mataki självtäck 3
7x1,0m >3° Skiffergrå

Tillbehör

Mataki fotplåtsremsa
25x0,33m
Mataki flextätning
5x0,15m
Mataki rubbersteel
5x0,28m

Plast

Åldersbest. byggfolie 2,74x25mx0,2mm
Plastfolie
2x50mx0,7mm
Klicka er in på Mataki's hemsida för att läsa mer om deras produkter och för att se vilken som passar ert bygge. Eller slå oss en signal, så hjälper vi er!

Kontaktuppgifter


Butiken i Onsala:

Butiken i Väröbacka