Papp & plast

Grålumppapp, underlagspapp och ytpapp. Välj tätskikts- och underlagsprodukt som håller i längden.

Papp och plast för alla tänkbara skikt

Grålumppapp, underlagspapp, ytpapp, byggfolie, tätplast, ångbroms eller säkerhetsväv – hos Värö Trä finns ett sortiment som ger dig de papp- eller plastprodukter som du behöver för dina byggprojekt. När det handlar om tätskikt och underlag är ett gott råd att satsa på kvalitet. Det ger inte bara ett mer robust resultat och en lösning som håller längre. Det kommer också hjälpa till att underlätta arbetet och gör jobbet roligare.

Matakis tätskikt hittar du hos Värö Trä

Att kunna erbjuda kvalitetsprodukter till hantverkare och hemmafixare är viktigt för oss och det är därför du hitta Matakis produkter för tätskikt och underlagstäckning hos Värö Trä. Med svensktillverkade produkter, som är anpassade efter svenska väder- och klimatförhållanden, får du ett bättre resultat. Här finns produkter för både underlagstäckning, yttertak och vägg. 

Förvara tätskiktsprodukter rätt

Oavsett ditt projekt, tänk på hur papp- och plastunderlag förvaras innan du använder det, så att du inte får in fukt eller på annat sätt påverkar och försämrar produkternas egenskaper. Var speciellt noga med att förvara underlagspapp stående och skyddat från fukt och solljus. Rullarna kan annars klibba ihop och fungera sämre. Underlags-papp som är lagt på taket ska inte ligga utan pannor mer än tre månader eftersom det inte tål sol. Det finns produkter som tack vare UV-filter klarar att ligga exponerade längre, men det bästa är att få takpannor eller yttertak lagt så snart det går. Är du intresserad av tak- och underlagspapp med möjlighet till lång exponering, finns det också i vårt sortiment.

Vill du ha hjälp med idéer och goda råd?

Oavsett om du är professionell hantverkare eller privatperson är du välkommen till någon av våra butiker för att få hjälp med att diskutera ritningar och vilket underlagsmaterial du behöver. Vi ses i butiken, ring oss – eller skicka ett meddelande!
 

Här är några exempel på tätskikts- och underlagsprodukter

MATAKI
Haloten STEEL
​​​​​​​12x1M

Används under betong och lertegelpannor, profilerad samt plan plåt och även shingel.
Antal m² per rulle: 12 m²

MATAKI
YAP 2200
​​​​​​​15x0,67M

För betongpannor, profilerad plåt och shingel.
​​​​​​​Antal m² per rulle: 10,05 m²

MATAKI
Haloten 380
25x1M

Används under betongpannor, profilerad plåt samt shingel.
Antal m² per rulle: 25 m²


MATAKI
Självtäck 3
​​​​​​​7x1M

Mataki självtäck 3 finns i färgerna kristallsvart och även skiffergrå.
Antal m² per rulle: 7 m²

MATAKI
Haloten 280
​​​​​​​25x1M

Används under betongpannor, profilerad plåt samt shingel.
Antal m² per rulle: 25 m²

MATAKI Haloten
Fotplåtsremsa
​​​​​​​25x0,33M

Haloten Fotplåtsremsa är helklistrande för att undvika att fukt vandrar upp bakom fotplåten. Fotplåtsremsan klistrar ihop med underlagstäckningen och kapslar in fotplåten.

MATAKI
YAM 2000
​​​​​​​15x0,7M

Används för exponerade tätskikt och shingel.
Antal m² per rulle: 10,5 m²

MATAKI
RUBBERSTEEL
​​​​​​​5x0,28M

Rubberteel används för att täta övergångar mellan skortstenar, takfönster, ventilation, takkupor, vägg och andra anslutande delar mot taket. Rubbersteel finns i färgerna svart, röd och grå.
​​​​​​​Antal m² per st: 1,4 m²

MATAKI

FlextätningFlextatningen används som tätning vid underlagstäckning med Haloten underlagsdukar. Tätar kring genomföringar takkupor m.m.

Antal m² per rulle: 0,75 m²


MATAKI Shingel

All shingel samt nock- och takfotsplatta är beställningsvara. Klicka på bilden för att komma till Matakis hemsida för att se de olika varianterna eller kom till oss för att se dem i våran utställning.

Mataki Halotex W7

Halotex® W7 är ett vindskydd som är genom­blåsningssäkert, vattentätt och diffusionsöppet. Skall tätas med Matakis byggtejp T60.

Klicka här för att se Matakis snabbguide.

Klicka er in på Mataki's hemsida för att läsa mer om deras produkter och för att se vilken som passar ert bygge. Eller slå oss en signal, så hjälper vi er!

Skyddspapp

Storlekar: 25 m² & 75 m²

Syllpapp

Storlekar: 12,5cmx15m
20cmx15m
​​​​​​​25cmx15m
Bitumenbaserad syllisolering för användning som isolernade skikt mellan grund och syll.

Ångbroms

Isover vario xtra
1,5x40m

T-Wind Basic Black ​​​​​​​

Storlek: 1,25 X 20M
T-Wind Basic Black är ett modernt svart vindskydd som utgör den yttre klimatskärmen på utsidan av isoleringen i ytterväggskonstruktioner.

Vindskydd 

1,35x25m TJB
2,75x12,5m TJB
​​​​​​​2,75x25m BIZON

X - Foil Duo

Storlek: 2,74 X 25M
​​​​​​​X-Foil Duo är en genomtrampningsskyddad luft- och ångspärr

Kontaktuppgifter


Butiken i Onsala:

Butiken i Väröbacka