Bruk

Bruk för fasader, murar, lagning, gjutning och putsning: alltid med kvalitetsrecept.

​​​​​​​Hitta rätt yta och sätt en bra grund med rätt bruk

Flytspackel, cement, puts, murbruk och betong är grundmaterial, som alla med sina unika egenskaper behövs för en gedigen grund men också snygga och släta ytor. Vid inköp av bruk – tänk på att åtgången kan vara svår att beräkna och att det ofta behövs mer än vad du tror. Satsa också på kvalitet så blir det enklare att nå ett bra resultat. Med ett riktigt bra bruk minskar du risk för sprickbildning, ojämnheter och klumpar.

Kvalitetsrecept på bruk gör skillnad

​​​​​​​Betongreceptets innehåll påverkar självklart egenskaperna för bruket och kan också innebära större eller mindre risk för krympning och sprickning när vatten och fukt lämnar betongmassan. Till exempel kan tillsatsämnen som skapar en betong som är färsk längre ge ökad risk för sprickbildning. Även betong med hög andel finmaterial kan innebära en betongmassa som spricker och krymper i högre grad. Vad som passar ditt projekt beror helt på vad bruket ska användas till och vem som ska arbeta med det. Behöver du goda råd och tips om hur du ska välja – är du alltid välkommen in till någon av våra butiker för att få hjälp. Tillsammans stämmer vi av alla detaljer, och du kan även få hjälp med beräkning av materialåtgång.

Torrbruk, lagningsmassa och all cement du behöver

Värö Trä har ett stort utbud av torrbruk, lagningsmassa, kalkbruk, cement, puts och betong. Med Weber Saint-Gobain som leverantör får du både kvalitetsprodukter som passar professionella hantverkare och murare såväl dig som vill gjuta din egen altan eller behöver laga sprickor i husfasaden. Genom att välja Weber som tillverkare får du ett material som håller i längden och som ger en jämn och snygg yta. Weber erbjuder fullständiga putssystem för både fasader med och utan isolering samt putsprodukter för inomhus. Här finns också produkter för golv, badrum och betong, vilket gör att du hittar lösningar för både golvavjämning, plattsättning, tätskikt och gjutning. 

Vill du ha hjälp med idéer och goda råd?

Oavsett om du är professionell hantverkare eller privatperson är du välkommen till någon av våra butiker för att beställa, diskutera eller räkna på materialåtgång eller välja rätt produkt för ditt byggprojekt. Vi ses i butiken, ring oss – eller skicka ett meddelande!

Här är några exempel på produkter inom bruk, cement och torrbruk

Grundningsbruk - 20kg

Cementbruk A - 20kg

Floor 120 Reno
Flytspackel - 20kg

Grovbetong - 20kg

Mur & putsbruk B
Base 222 - 20kg

Mur & putsbruk C 
Base 224 - 20kg

Byggcement - 25kg


Gullex A - 25kg

Finbetong - 20 kg

Kontaktuppgifter


Butiken i Onsala:

Butiken i Väröbacka