Isolering

Isolering för hus och byggnader med hjälp av isoleringsprodukter från Isover och Värö Trä.

Isolering för alla byggnader

Att isolera rätt är en konst, och blir allt viktigare i jakten på att få hus och byggnader som kräver så lite uppvärmning och energi som möjligt. Valet av isolering matchas med den byggteknik som står för husets konstruktion och arkitektur. Här är det viktigt att det blir rätt, så fråga gärna oss om råd om du som privatpersoner funderar på att förbättra husets isolering eller har startat ett renoveringsprojekt som påverkar delar av husets isolering.

Två goda råd från oss är att för det första inte vara snål när det handlar om isolering. Du tjänar på att isolera ordentligt, så välj alltid en tjockare lösning. För det andra – blanda inte isoleringsmaterial, då kan det vara bättre att byta helt. Fråga gärna oss, så får du goda råd om vad som värmer huset och fastigheten bäst.

Beställ isolering från Isover

Värö Trä erbjuder yrkeshantverkare och privatpersoner isoleringsprodukter från Isover. Här finns kompletta system för både mineralull och cellplast som ser till att ytter- och innerväggar, yttertak, grund, källare, bjälklag och konstruktionsdetaljer kan får effektiv isolering. Har du speciella önskemål ser vi till att beställa hem detta för upphämtning i våra butiker efter ett par dagar. Det är bara att ställa en fråga till oss eller komma in till butikerna i Väröbacka och Onsala.

Vad är U-värden?

Utvecklingen av effektiv isolering går stadigt framåt, och vi följer framtagningen av nya tekniker och material noga. Grunden i dagens isolering är målet att ha en låg värmegenomgång i huset. Det vill säga att se till att värmen stannar inom husets väggar utan att ventilationen eller cirkulation i huset drabbas negativt. Värme-genomgångskoefficienten är den egenskap som anger hur bra en hel byggnadsdel isolerar. Den betecknas med U och kallas även U-värde. Ju lägre värde desto bättre.

​​​​​​​U-värde kan anges för en del av ett hus, som ett fönster, men också för byggnaden som helhet. Enheten är W/m²·ºC. Vid nybyggnationer, men även vid större renoveringsprojekt, kan det vara en god idé att göra en provtryckning av huset för att hitta läckor, kallras eller köldbryggor i husets klimatskal. Det är en investering som ger en god bild av hur husets uppvärmning fungerar, hur väl isolerat det är och var det eventuellt finns värmeläckor.

 
Vill du ha hjälp med idéer och goda råd?

Oavsett om du är professionell hantverkare eller privatperson är du välkommen till någon av våra butiker för att beställa, diskutera eller räkna på isoleringsmaterial. Vi ses i butiken, ring oss – eller skicka ett meddelande!

Här är några exempel på isoleringsprodukter

Kontaktuppgifter


Butiken i Onsala:

Butiken i Väröbacka